Eindelijk: de andere kant van de wereld
17 januari 2013 - Auckland, Nieuw-Zeeland
En dan: de andere kant van de wereld (bijna dan, want het schijnt dat Spanje precies aan de andere kant ligt). Na een vlucht over Perth waar we bijna in quarantaine moesten wachten op onze aansluitende vlucht, kwamen we om 5uur lokale tijd in Auckland aan. Heel erg gaar vanwege de gemiste slaap, het tijdsverschil en de vier uur die we moesten wachten totdat we de camper op konden halen. Maar na lang wachten waren wij de gelukkige (tijdelijke) eigenaar van een uitgeleefde 2-3 hightop berth campervan (verder: van) met airco! Linksrijden waren we inmiddels al gewend uit India en Sri Lanka, alhoewel we het nu zelf moeten doen... Ondanks een paar schoonheidsfoutjes kwamen we ongeschonden in Takapuna aan. Camping aan het strand. Van geparkeerd, kleding (EINDELIJK) in de was gegooid, bedje opgemaakt en oogjes dicht voor een paar uurtjes. Conclusie: de van slaapt prima! Wij zijn gelukkig, eindelijk kramperen maar voor ons is het pure luxe Eric en Henri :-). Na het schoonheidsslaapje zijn we maar eens richting de supermarkt gewandeld. We hebben gewoon genoten van het zelf boodschappen doen, eten uitzoeken en iets minder van het terug naar de camping sjouwen met 2 zware tassen vol eten en drinken.
's Ochtends nog genoten van het zelfgemaakte ontbijt met muesli, bruin brood met kaas, koffie (uit de aangeschafte plunger want die zat niet in de van) en thee met uitzicht op het strand. En daarna? Op naar het verre noorden van Nieuw Zeeland!

Jullie snappen er ook niets van: je kunt gewoon met je camper boodschappen doen! Hoef je niet te sjouwen!
Liebs, Annuk