Slapen(op)de vulkaan

25 januari 2013 - Tongariro National Park, Nieuw-Zeeland

En na het vulkanische landschap, dan nu naar de echte vulkaan. Levens echt want hij slaapt. Recent (oktober afgelopen jaar) heeft ie nog wat gegromd en gerommeld. Mount Tongariro was de eerste vulkaan waar we langsreden, deze is duidelijk actief: de rook komt er aan alle kanten uit. En wij gingen in Whakapapa op de vulkaan (mount Ruapehu) slapen! Lekker in onze eigen van.

Gelukkig bleek dat toen wij 's ochtends wakker werden, de vulkaan wel lekker verder sliep. Dus vandaag werd wandel dag: de skyline ridge wandeling. Met de skilift omhoog naar 2020meter en daarna over het vulkanisch maanlandschap omhoog klimmen naar 2300meter boven zeeniveau (ja M&T!). Hier zouden we een prachtig panorama uitzicht over de drie vulkanen moeten hebben, ware het niet dat het vandaag bewolkt is boven 2000meter.... We hebben bij het bordje "ga niet verder, je komt nu binnen de 2km gevaarlijke zone" nog een half uurtje gewacht of de wolken wegtrokken. Maar helaas, op een paar halve uitzichten na, geen zicht op mount Tongariro en op mount Ngauruhoe (ook wel mount Doom genoemd in Lord of the Rings). Onze vulkaan werd gebruikt als Mordor filmset en als je er op loopt zie je ook wel waarom: zwart, stenig en stoffig. Maar het was geweldig (ondanks de knieen die nog steeds (!) pijn doen van Adams Peak) en we hebben natuurlijk nog bovenop de vulkaan samen gedanst. Gewoon, omdat het kan :-)